Bulgur s baklažánom a paradajkami

Bulgur s baklažánom a paradajkami

Bulgur s baklažánom a paradajkami. 

Ako si pripravíme bulgur?

 

Pripraviť si bulgur je celkom nenáročné. Čas prípravy sa líši od veľkosti samotného bulguru. Kúpiť sa dá v troch veľkostiach. Čím je väčší tým je jeho príprava dlhšia.  Pripravuje sa podobne ako ryža. 

Bulgur zalejeme horúcou vodou a necháme asi 10 minút variť pokiaľ nie je dostatočne mäkký.  

 

100 gramov  bulguru obsahuje 12 gramov proteínov, 18 g vlákniny. Z minerálov obsahuje vápnik, železo, horčík, draslík, mangán a zinok.  Vitamíny hlavne zo skupiny B.  

 

 

Čo budeme potrebovať? 


  • Olivový olej
  • 1 stredne veľký baklažán
  • 2 až 3 paradajky
  • 1 veľkú alebo 2 menšie cibule
  • 3 stredne veľké strúčiky cesnaku
  • Mozzarellu 
  • Oregáno
  • soľ na dochutenie 
Bulgur s baklažánom a paradajkami

Na oleji si orestujeme cibuľu do zlatista. pridáme na kocky nakrájaný baklažán a tiež podobne nakrájané paradajky. Pridáme prelisovaný cesnak a podľa chuti osolíme. 

Povaríme asi 20 minút a pridáme hojne oregáno. Nakoniec pridáme uvarený bulgur a mozarelu a všetko premiešame. Podávame teplé. 


Dobrú chuť