Bulgur s tekvicou Hokaido a balkánskym syrom

Bulgur s tekvicou Hokaido a balkánskym syrom

Ako si pripravíme bulgur?

 

Pripraviť si bulgur je celkom nenáročné. Čas prípravy sa líši od veľkosti samotného bulguru. Kúpiť sa dá v troch veľkostiach. Čím je väčší tým je jeho príprava dlhšia.  Pripravuje sa podobne ako ryža. 

Bulgur zalejeme horúcou vodou a necháme asi 10 minút variť pokiaľ nie je dostatočne mäkký.

  

 

100 gramov  bulguru obsahuje 12 gramy proteínov, 18 g vlákniny. Z minerálov obsahuje vápnik, železo, horčík, draslík, mangán a zinok.  Vitamíny hlavne zo skupiny B.  


Čo budeme potrebovať?

      (množstvo na 2 porcie)

​​​​​​​

  • 1 väčšiu cubuľu
  • tekvicu Hokaido 200g
  • bulgur 160g
  • balkánsky syr 100g

Ako na to? 

Orestujeme si do zlatista cibuľu pridáme na hrubšie nastrúhanú tekvicu Hokaido a a vsypeme aj bulgur. Premiešame a zalejeme horúcou vodou. Osolíme podľa chuti a varíme pokiaľ nie je bulgur mäkký. Tekvica zmekne pomerne rýchlo cca. 10 - 15 minút rovnako ako Bulgur. Pred podávaním posypeme na kocky nakrájaným balkánskym syrom.