Ako variť klasické jedlá trošku zdravšie.

V dňešnom svete plnom chémie to začína byť už nevyhnutnosťou :)

Dnes pri množstve konzervačných látok a dopekaní pekárenských výrobkov sa do popredia dostáva domáci chlieb či pečivo.Množsto lúdí si asi povie ,,ja na to nemám čas alebo ja to nedokážem,, no môžem vás ubezpečiť že upečenie si vlastného chleba vôbec nie je náročné ani na čas ani na zručnoti, príprava zaberie max. 25 minút a po čase to zvládnete aj za 15 minút. mixér všetko sám vymieša a urobiť bochník hádam dokáže každý.                                                                                                                                                 čítať viac...

Zdravé raňajky sú základ nového dňa. Raňajkami vo forme vločiek a ovocia dáte svojmu telu čo potrebuje na naštartovanie nového dňa.

Ovsené vločky obsahujú vlákninu a aby vás tieto vločky naozaj zasýtili mali by ste tieto raňajky skombinovať s tekutinou. Po ránu najlepšie s ľahkým bylinkový čajom, samozrejme bez cukru, postačí citrón.                                                                                                                                                                                         čítať viac...

Zdravá polievka z koreňovej zeleniny je o zelenine nie o zahusťovadlách a zápražkách. 

 

                                                                                                                                             

 

                                                                                                                                                                                        čítať viac...

Baba so slivkami je veľmi starý rodinný recept.

Chuť pečeného zemiakového cesta so slivkami a maslom je nezameniteľná a naozaj sa oplatí tento recept vyskúšať.                                                                                                                 

 

                                                                                                                                                                                        čítať viac...     

Bylinky vypestovené v záhrade alebo v črepníku na balkóne majú neporovnatelnú arómu aj chuť oproti kúpeným bylinkám v obchode. Takéto voňajúce bylinky dokážu vo veľkej miere ovplivniť chuť akého koľvek jedla a tým zlepšiť trávenie aj celkové zdravie.   

                                                                                                                                           

                                                                                                                                                                                         čítať viac...

Tento recept je od Kamily Magálovej. Je osvedčený už dlhé roky medovníky sú naozaj mäkké a vydržia aj viac ako 1 mesiac.  Ku koncu už tvrdnú treba ich urobiť tak 2 týždne pred Vianocami a vydžia vám aj do konca Januára. Ak sa pravdaže neziedia.                                                 

                                                                                                                                   

                                                                                                                                                                                         čítať viac...