Ako si pripravíme bulgur?
Pripraviť si bulgur je celkom nenáročné. Čas prípravy sa líši od veľkosti samotného bulguru. Kúpiť sa dá v troch veľkostiach. Čím je väčší tým je jeho príprava dlhšia. Pripravuje sa podobne ako ryža.
Bulgur zalejeme horúcou vodou a necháme asi 10 minút variť pokiaľ nie je dostatočne mäkký.
100 gramov bulguru obsahuje 12 gramy proteínov, 18 g vlákniny. Z minerálov obsahuje vápnik, železo, horčík, draslík, mangán a zinok. Vitamíny hlavne zo skupiny B.
Čo budeme potrebovať?
(množstvo na 2 porcie)
Ako na to?
Orestujeme si do zlatista cibuľu pridáme na hrubšie nastrúhanú tekvicu Hokaido a a vsypeme aj bulgur. Premiešame a zalejeme horúcou vodou. Osolíme podľa chuti a varíme pokiaľ nie je bulgur mäkký. Tekvica zmekne pomerne rýchlo cca. 10 - 15 minút rovnako ako Bulgur. Pred podávaním posypeme na kocky nakrájaným balkánskym syrom.
Naše webové stránky používajú súbory cookie.