Pohánkový vankúš

pohánkový vankúš 40x50

Už po stáročia si na ďalekom východe uchovávali tajomstvo účinnej regenerácie počas spánku. Toto tajomstvo spočíva v spojení myšlienok starovekého sveta s tvrdou prácou roľníkov.

Účinná regenerácia je v terapeutickej povahe vankúšov.

Tieto vankúše sú ručne vyrábané a plnené BIO pohánkovými a šupkami.

V zimných mesiacoch ich môžeme zohriať na radiatore, alebo kachľovej peci dlho si udržujú naakumulované teplo.

V letných mesiacoch zase schladiť v chladničke, dlho pôsobia ako studený obklad. 


Účinne pôsobia, proti bolestiam hlavy, chrbta, ramien a zátylku, proti zablokovaniu krčnej chrbtice alebo migrénam a nespavosti. Tlmia chrápanie, ochorenia čelových dutín a pomáhajú zmierňovať astmatické záchvaty. Pohánkové a vankúše sú ideálne aj pre dlhododo ležiacich ľudí. Pomáhajú nie len pri terapii, ale aj uvoľneniu šije, pliec, krčnej chrbtice a krížov.


Pohánkové šupky sú už 200 rokov tajomstvom orientu. Pred asi pred 100 rokmi prišli do Severnej Ameriky cez Kanadu a rýchlo sa rozšírili po celom kontinente. V posledných rokoch si nachádzajú zákazníkov už aj na Slovensku. Úspech spočíva v terapeutickej povahe vankúšov.


Pohánkové šupky majú organické vlastnosti. Kopírujú prirodzenú kontúru hlavy a krku tým, že malé pohánkové šupky aj pri malej zmene vášho pohybu počas spánku sa presunú čo umožňuje tvarovanie pri každej polohe. To zabezpečí aj najmenším svalom na krku aby správne fungovali aj počas spánku. Takže už žiadne ďalšie kŕče ani svalové napätie ktoré prispievajú k bolestiam hlavy a stresu.


Ako pomáha pohánkový vankúš?

Účinne pôsobí, proti bolestiam hlavy, chrbta, ramien a zátylku, proti zablokovaniu krčnej chrbtice alebo proti migrénam, nespavosti. Tlmí ochorenia čelových dutín.  Pomáha zmierňovať astmatické záchvaty.


Nealergény

Naturálna pohánková náplň je ideálna pre ľudí s alergiou na perie a umelé materiály. Pohánka nie je vlastne pšenica ale ovocie, pri vy lúpaní plodov zostávajú šupky ktoré sa používajú ako výplň do vankúšov. Tieto plniace materiály pochádzajú z východných kultúr a veľmi obľúbené sú v Japonsku.


Aký je rozdiel medzi pohánkovým a špaldovým vankúšom si môžete prečítať TU! ​​​​​​​