Tento jednoduchý recept na špaldové žemličky zvládnete za pol hodiny. Žemličky sú krehké a veľmi chutné. Špaldová múka by mala byť v každej dobrej kuchyni.
Naše bunky sa nám za to odvďačia.
Preto je možné, že vám zachutí ešte viac, má veľmi príjemnú orieškovú chuť.
Recept na špaldové žemličky
Postup je veľmi jednoduchý:
Do špaldovej múky pridáme maslo, vajce a soľ.
Z mlieka cukru a droždia si pripravíme kvások, ktorý po na kysnutí vlejeme do pripravenej zmesi.
Cesto miešame ručne alebo kuchynským robotom asi 20 minút.
Po vy miešaní hneď vykrajujeme podľa pohára žemličky ktoré ešte ručne vytvarujeme do bochníkov.
Vytvarované žemličky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.Takto ich necháme približne 1/2 hod nakysnúť.
Žemličky je možné potrieť bielkom (vtedy žĺtok pridávame do cesta) a posypať bielym alebo čiernym sézamom.
Tieto žemličky je možné urobiť aj z chlebového cesta v predošlom článku.
Naše webové stránky používajú súbory cookie.